28 sept. Martini aduce romantismul italian in Formula 1

Martini aduce romantismul italian in Formula 1

 

Relatia stabila a brandului Martini cu sporturile cu motor si istoria indelungata, atat din postura de sponsor, cat si din cea de concurent in competitiile sustinute la nivel global, a inceput in 1968, odata cu fondarea MARTINI Racing. Aceasta miscare plina de curaj si ambitie a rezultat intr-un pionierat in ceea ce priveste programele de sponsorizare, plasand Martini in istorie ca primul brand din afara industriei auto care a sponsorizat o echipa de racing.

Timp de peste trei decenii, Martini s-a evidentiat prin intermediul unor parteneriate pline de succes alaturi de nume sonore precum Porsche in competitiile de sportscar sau Lancia in Campionatul Mondial de Raliuri.

In decursul anilor 70 a fost creat spiritul ros-albastru al Martini Racing. Cu un design de pionierat care a emulat viteza si stilul echipei, uniforma Martini a fost o prezenta constanta pe tot parcursul perioadei de glorie a Martini Racing, intre 1971 si 1996.

In general, semnul distinctiv al parteneriatelor a fost reprezentat de dungile albastru inchis, albastru deschis si rosu prezente pe masinile de curse, care de regula erau albe sau argintii.

Debutul Martini in motorsport a fost consemnat pe un Alfa Romeo SZ Tronica in cursa de 12 ore de la Sebring din 1962, iar in 1972 Martini si-a facut debutul in Formula 1, formand un parteneriat cu Tecno pentru un sezon, si a revenit in 1975 ca partener al echipei Brabham, colaborare ce a continuat pe parcursul a trei ani. In perioada 2006-2008 Martini a fost partenerul oficial al Scuderiei Ferrari, cel mai prestigios si de succes constructor din istoria circuitului FIA Formula One World Championship.

In 2014, Martini a revenit în Formula 1 alături de Williams, iar un an mai tarziu  echipa formata din Dredge si Powell (impreuna cu noii membri Malcolm Crease si David Gandy) au castigat cursa cu un avans de 19 minute fata de cei care au trecut linia de sosire pe locul al doilea.

O serie de colaborări creative, inclusiv prezența lui Bar Refaeli in rolul Martini Race Ambassador, au contribuit la îmbogățirea curselor de mașini cu o doză de stil Martini. Ca un adevărat fan al sportului, Bar are apariții la Grand Prix-urile din toata lumea.

“Martini are o istorie impresionanta in lumea racingului. Energia si implicarea de care echipele dau dovada pe pista s-au completat perfect cu stilul si buna dispozitie din afara pistei. Parteneriatul nostru cu WILLIAMS MARTINI RACING ne ofera o platforma uimitoare pentru a arata stilul Martini la nivel global.”, a declarat la momentul revenirii in Formula 1 Sandy Mayo, Global Category Director, Martini.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate