Bacardi

Romul BACARDI folosește același proces de fabricare pe care Don Facundo Bacardi Masso l-a dezvoltat pentru prima oară în 1862. Faimosul simbol Bacardi, reprezentat de un liliac, a fost integrat în logo-ul Bacardi în urma descoperirii făcută de Doña Amalia Bacardi, care în timpul unei vizite la distileria familiei, a găsit un liliac ascuns. Deoarece în cultura sud-americană, liliacul reprezintă simbolul prosperității și al norocului, Doña Amalia Bacardi a insistat ca acesta să devină reprezentativ pentru brandul Bacardi.

Istoric

Apărut în 1862, BACARDI Superior Rum (purtând în momentul de față denumirea de Bacardi Carta Blanca) este romul autentic, cu corpolență ușoară, păstrat până la doi ani în butoaie de stejar alese cu strictețe. După maturare, romul este amestecat și filtrat a doua oară prin cărbuni, pentru a atinge claritatea maximă și celebra finețe BACARDI.
Don Facundo Bacardi Masso și-a perfecționat tehnicile de fabricare a romului pentru mai bine de zece ani, inovând în timp ce îmbina. A fost primul care a folosit procesul de producție în patru pași, creând astfel un standard în industria de rom: utilizarea unei singure tulpini de drojdie, distilarea a câtorva baze de rom pe care le mixa împreună, folosirea intenționată a butoaielor de lemn pentru a adăuga aromă și filtrarea prin cărbuni care oferea forma finală a romului.

Bacardi_Ocho_Anos_European_Bottle_shot_PNG1313x3000

Bacardi 8 YO este păstrat mai bine de opt ani în butoaie de stejar atent selecționate. După ce este ținut la maturare este amestecat pentru desăvârșire având note de prune, caise, nucșoară și vanilie ce acoperă un fond lemnos de stejar. Gustul său este delicat, bogat și cu un final lung și expansiv.

Apărut în 1862, BACARDI Superior Rum (purtând în momentul de față denumirea de Bacardi Carta Blanca) este romul autentic, cu corpolență ușoară, păstrat până la doi ani în butoaie de stejar alese cu strictețe. După maturare, romul este amestecat și filtrat a doua oară prin cărbuni, pentru a atinge claritatea maximă și celebra finețe BACARDI. Bacardi Carta Blanca este translucid, fin la gust și uscat ca aromă, având accente de vanilie și arome subtile de migdale și fructe tropicale. Se inchide catifelat și sec.

Bacardi Carta Negra este păstrat încă patru ani pentru a garanta un amestec cu o corpolență medie și arome de fructe tropicale, caise, prune și banane. Are un final lung și lemnos cu accente de vanilie.

Bacardi Carta D’Oro are culori de chihlimbar, delicat și fin, cu accente de vanilie și alune de pădure, condimente și fructe tropicale, cu un ușor iz de stejar.

Este un rom îndrăzneț, condimentat, care-și extrage aroma robustă prin fermentarea în butoaie de stejar carbonizate. Are un miros lemnos consistent, cu accente de fum și fructe uscate, fiind un excepțional rom condimentat care poate face față oricărei provocări.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate