Bacardi
...
Romul BACARDI folosește același proces de fabricare pe care Don Facundo Bacardi Masso l-a dezvoltat pentru prima oară în 1862. Faimosul simbol Bacardi, reprezentat de un liliac, a fost integrat în logo-ul Bacardi în urma descoperirii făcută de Doña Amalia Bacardi, care în timpul unei vizite la distileria familiei, a găsit un liliac ascuns. Deoarece în cultura sud-americană, liliacul reprezintă simbolul prosperității și al norocului, Doña Amalia Bacardi a insistat ca acesta să devină reprezentativ pentru brandul Bacardi.
Apărut în 1862, BACARDI Superior Rum (purtând în momentul de față denumirea de Bacardi Carta Blanca) este romul autentic, cu corpolență ușoară, păstrat până la doi ani în butoaie de stejar alese cu strictețe. După maturare, romul este amestecat și filtrat a doua oară prin cărbuni, pentru a atinge claritatea maximă și celebra finețe BACARDI.
Don Facundo Bacardi Masso și-a perfecționat tehnicile de fabricare a romului pentru mai bine de zece ani, inovând în timp ce îmbina. A fost primul care a folosit procesul de producție în patru pași, creând astfel un standard în industria de rom: utilizarea unei singure tulpini de drojdie, distilarea a câtorva baze de rom pe care le mixa împreună, folosirea intenționată a butoaielor de lemn pentru a adăuga aromă și filtrarea prin cărbuni care oferea forma finală a romului.