Cointreau

Cointreau este o creatie artizanala obtinuta din distilarea printr-o metoda unica a cojilor de portocale dulci si amarui. Rezultatul este un lichior limpede, ca de cristal, cu un echilibru perfect de arome dulci si amarui.
Edouard Cointreau a observat interesul manifestat de către consumatori față de gustul portocalelor, care la vremea aceea reprezentau un produs foarte rar și prețios. Edouard a remarcat potențialul acestei arome universale, care a trezit interesul atât bărbaților cât și femeilor, deopotrivă, și a experimentat continuu până a ajuns să creeze amestecul perfect. Pasiunea sa a dat naștere originalei băuturi Triplu-Sec, cunoscută astăzi sub numele de Cointreau.

Istoric

A fost creat în 1849 de către Edouard Cointreau; rețeta a rămas neschimbată de la acea dată: lichior 100% de portocale, alcool de 40% clar, pur, opalescent când este turnat peste gheață (uleiurile esențiale obtinute din cojile de portocale reacționează cu gheața). În cei peste 160 de ani de când au deschis distileria în inima orașului Angers, familia Cointreau a aprovizionat întreaga lume. În ziua de azi, Alfred Cointreau duce mai departe moștenirea familiei. Fiind a șasea generație a familiei Cointreau, Alfred este determinat sa păstreze valorile moștenite odată cu numele de familie, continuând aventura care durează deja de trei secole.

Pasionații de băuturi spirtoase consideră Cointreau o componentă foarte importantă în lumea mixologiei, fiind elementul central de la care se pornește în conceperea multor cocktailuri premium. Cointreau reprezintă piatra de temelie a peste 350 de cocktailuri recunoscute internațional, precum Margarita, Sidecar, White Lady and Cosmopolitan. Orice bar exclusivist servește Cointreau, un must have al băuturilor, ce satisface cele mai pretențioase preferințe. Gustul său este fin, dulce-amărui cu arome delicate de portocală.
Folosit în multe cocktailuri celebre precum Margarita, Cosmopolitan sau Side Car, poate fi consumat deopotrivă ca aperitiv sau digestiv, simplu sau cu gheață.

Cointreau Noir este un amestec de lichior Cointreau și coniac Remy Martin. Aromele amărui și dulci sunt echilibrate, îmbogățite de note fine de nuci, vanilie, miere și, bineințeles, portocale. Culoarea este aurie, de chihlimbar. Poate fi savurat simplu, cu gheață sau în cocktailuri.

Cointreau Blood Orange este o nouă expresie a clasicului, inimitabilului Cointreau. Este obținut prin distilarea cojilor de portocale dulci și amărui și a portocalelor roșii intens aromate provenite din insula Corsica. Cointreau Blood Orange are un aspect limpede ca de cristal, oferind un buchet voluptuos de note fructate și arome bogate de citrice și are versatilitatea binecunoscută a clasicului Cointreau.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate