Cointreau Pinterest
...
Cointreau este o creatie artizanala obtinuta din distilarea printr-o metoda unica a cojilor de portocale dulci si amarui. Rezultatul este un lichior limpede, ca de cristal, cu un echilibru perfect de arome dulci si amarui.
Edouard Cointreau a observat interesul manifestat de către consumatori față de gustul portocalelor, care la vremea aceea reprezentau un produs foarte rar și prețios. Edouard a remarcat potențialul acestei arome universale, care a trezit interesul atât bărbaților cât și femeilor, deopotrivă, și a experimentat continuu până a ajuns să creeze amestecul perfect. Pasiunea sa a dat naștere originalei băuturi Triplu-Sec, cunoscută astăzi sub numele de Cointreau.
A fost creat în 1849 de către Edouard Cointreau; rețeta a rămas neschimbată de la acea dată: lichior 100% de portocale, alcool de 40% clar, pur, opalescent când este turnat peste gheață (uleiurile esențiale obtinute din cojile de portocale reacționează cu gheața). În cei peste 160 de ani de când au deschis distileria în inima orașului Angers, familia Cointreau a aprovizionat întreaga lume. În ziua de azi, Alfred Cointreau duce mai departe moștenirea familiei. Fiind a șasea generație a familiei Cointreau, Alfred este determinat sa păstreze valorile moștenite odată cu numele de familie, continuând aventura care durează deja de trei secole.