Metaxa

Metaxa este singura băutură care eliberează din noi partea de trăire, gândire și emoție mediteraneană, în spiritul grecesc. Cea mai fina băutură de culoarea chihlimbarului care a existat vreodată sub soare.

Istoric

Spyros Metaxa și-a propus obiectivul de a ajunge la un nivel de finețe și o intensitate aromatică, niciodată atinsă de vreo altă băutură alcoolică. Pentru a-și îndeplinii viziunea, el nu s-a abătut de la calea propusă. A trecut dincolo de convenții și și-a asumat riscuri. A creat o băutură vibrantă și în același timp catifelată – un adevărat răsfăț pentru simțuri.
I-a dat numele său acestei băuturi: METAXA. Din 1888, moștenirea creatorului este stilul METAXA.
Trei soiuri de struguri grecești sunt zdrobiți pentru a reliza un vin special. Din solul fertil al Atticăi provine deliciosul Savatiano, care se amestecă cu Sultanina din Creta și Black Corinth din sud.
METAXA Master lasă lichidul distilat la maturat în butoaie franțuzești din stejar Limousin. Procesul de maturare durează de la trei până la treizeci de ani. Distilatele sunt amestecate cu vinuri vechi Muscat provenite din insulele Mării Egee, Samos și Limnos. Acest proces ii asigură buchetul distinctiv și dulceața. Amestecul este apoi infuzat cu un buchet, un amestec secret de plante mediteraneene și petale de trandafir. În final, licoarea obtinuta este depozitata în butoaie realizate manual din lemn de stejar, în pivnița distileriei, la nivelul de temperatură scăzută și întunericul de care are nevoie.

Reprezintă piatra de temelie a familiei Metaxa. Prezentat într-o sticlă înaltă și elegantă, spiritul său captează caldura soarelui. Distilatele de vin vechi de peste cinci ani dau acestei băuturi finețea caracteristică si gustul fructat maturat, completate perfect de culoarea sa auriu închis.

Metaxa-Honey-70cl-veebi-281x1024

Faimoasele vinuri Muscat și distilatele fine ce fac parte din amestecul Metaxa 5 stele sunt infuzate cu miere din Peloponez pentru a obține o combinație surpriză cu o esență dulce, sălbatică și provocatoare: METAXA HONEY SHOT.
Colectată din nordul peninsulei Peloponez, din regiunea Egio, la o altitudine de  800 metri, mierea este obținută din flori de brad, castan, măr sălbatic, păducel și trandafiri sălbatici.
Servită rece, METAXA HONEY SHOT are un gust incredibil de fin și o aromă surprinzătoare

Note de degustare:
Culoare: chihlimbar deschis cu reflexe aurii.
Arome: bogate de fagure de miere, floare de portocal, iasomie, curmale, caise.
Gust: stafide albe, stejar, smochine, plante aromate.
Încheiere: dulce, cu o note de coajă de portocală și plante aromate.
ABV: 30%

Reprezintă expresia superioară a Gamei METAXA Stars. Conține distilate prețioase din vin, învechite cu grijă în butoaie franțuzești din stejar Limousin, și splendide vinuri Muscat exclusiv din insula Mării Egee, Samos, unde strugurii sunt cultivați în vii de mărimea unor grădini și sunt culeși efectiv doar cu mâna. Un amestec secret de trandafiri de mai și ierburi mediteraneene, creat de către Maestrul Metaxa, Constantinos Raptis, completează până la perfecțiune acestă licoare grecească.

Este cea mai veche și distinsă băutură din familia Metaxa. Designul său aparent simplu, dar foarte elegant, dezvăluie caracterul complex oferit de siguranța maturării sale. Culoarea sa minunată, închisă, de chihlimbar, provine din cele mai rafinate și învechite distilate Metaxas, având o vechime în medie de 20 de ani, iar unele atingând și 30 de ani. Toate acestea sunt îmbinate pentru a produce o băutură deosebită cu un parfum delicat și un gust blând.

Este un membru foarte sofisticat al familiei Metaxa. Sticla sa este inspirată de vasele din Grecia antică, numite ‘Amphorae’, care erau folosite pentru transportul vinurilor și al spirtoaselor. Conținînd distilate mai în vârstă de șapte ani, Metaxa 7* posedă un aer al distincției, având o culoare aurie și fiind foarte corpolentă, cu aromă de stafide și gust dulceag.

Acesta nu este doar un dar al Îngerilor, este o comoară rară. Creată de Maestrul Metaxa, Constantinos Raptis, METAXA ANGELS’ Treasure este o băutură cu o concentrație puternică, un gust de o finețe subtilă și o intensitate sporită a aromelor, specifică stilului Casei METAXA. Pornind ca un mister ascuns cu iscusință în cramele Distileriei, METAXA ANGELS’ Treasure este un dar oferit tuturor connoisseurilor de băuturi rafinate.

METAXA AEN, o creație dincolo de timp.
AEN înseamnă în greacă “pentru totdeauna” este poate una dintre cele mai prețioase licori originare din Grecia.
Elixirul păstrat in Butoiul nr. 1, care se numără printre butoaiele originale provenite de la prima distilerie a Casei Metaxa din Pireu, este obținut dintr-un amestec de mai bine de 200 de distilate diferite, maturate timp de optzeci de ani.
Un tribut adus lui Spyros Metaxa, AEN dezvăluie arome complexe, sofisticate de stejar și fructe uscate, având parfumul unei cutii de trabucuri proaspăt deschisă.
Gustul este bogat și intens, potențat de vechimea butoiului de stejar în care a fost maturat și dezvăluie pe rând arome de smochine uscate, mirodenii, alune, coaja de portocale și nuci prăjite. Finish-ul este prelung, cu note de cafea Mocha și mirodenii.
Savurați METAXA AEN, simplu într-un pahar de cristal.

Este un exemplar deosebit de matur și foarte apreciat al familiei de băuturi Metaxa. Sticla sa unică din ceramică este inspirată din desenele și simbolurile Greciei antice, originare din insula Rhodos. În interiorul sticlei se găsește un lichid distilat în medie 15 ani, cel mai tânăr distilat din compoziția sa are o vechime de 8 ani. Gustul mătăsos este impregnat cu note de vanilie și balansat de aroma lemnoasă, toate acestea într-o spelndidă coloristică de chihlimbar. Calitatea înaltă a acestei spirtoase premium este apreciată de toți connoisseuri, dar în special de către cei care apreciază spirtoasele învechite precum Cognac VSOP, Scotch și whisky din malț, care sunt disponibile la un preț similar.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate