Tarla

Terroir Reprezentativ Românesc

Din soiuri consacrate în România, am realizat o serie de cupaje de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

Istoric

Pentru că varietatea este esența vieții, am vrut să surprindem terroir-ul românesc printr-o diversitate de soiuri din zone viticole specifice țării noastre. Astfel, am căutat cele mai bune parcele de vie de la cei mai reprezentativi producători. Așa au luat naștere aceste vinuri, o serie de cupaje de soiuri complementare, destinate entuziaștilor de vin și a celor ce cred în tradiția viticulturii românești.

Am identificat un concept comun care să unească cele trei zone viticole, astfel numele TARLA 101 a venit firesc, o referire a locului de naștere al acestor vinuri. Credem că evidențiază ceea ce ne-am dorit să transmitem prin aceste cupaje, ce se doresc a fi savurate atât în asocieri culinare cât și apreciate doar ca atare.

roze_tarla_new

 Tarla 101, rose ( pn ) 0.75L

Vin Rose Sec dintr-un areal cu un potențial excepțional și cu istoric în creșterea strugurilor de calitate, ai un rose dinamic și plin de prospețime, lejer, un vin liniștit din Pinot Noir.

ASPECT

Are o culoare de un roz foarte pal, cu accente de foiță de ceapă roșie.

MIROS

Intens, de o prospețime seducătoare, mineral, fructat și floral, distinct de mure și petale de trandafir.

GUST

Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, căpșuni), de o aciditate ridicată și cu o senzație finală, după înghițire, persistentă și de o remanență plăcut răcoritoare.

ASOCIERE CULINARĂ

Cu preparate de Cherhana din pește și fructe de mare, lângă file de porc pe grătar cu roșii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau mușchiuleț de vită, cu paste cu sosuri ușoare sau lângă brânzeturi tinere asezonate cu smochine proaspete.

TEMP. DE SERVIRE

8-10º C (Nu se recomandă decantarea)

Tarla 201, cuvee alb ( ch ) 0.75L

Vin Alb Sec maturat parțial timp de un an în butoaie de stejar franțuzesc din Bourgogne, dintr-un areal care produce vinuri albe, corpolente, de mare distincție.

ASPECT

De o culoare intensă de un galben cu accente de auriu.

MIROS

Puternic și elegant de fructe răscoapte, cu note fine lemnoase și delicat vanilate.

GUST

Cremos și complex fructat (gutui, pepene verde, lime, ananas), delicat mineral; un vin elegant de o corpolență relativ mare, și de un gust remanent lung și onctuos.

ASOCIERE CULINARĂ

Lângă fructe de mare, pește oceanic, carne de pui sau curcan, paste cu sos pesto sau sos alb (perfect lângă cannelloni cu brânză și gălbiori / bureți galbeni), și la finalul mesei, cu platouri de brânzeturi tari și semitari, însoțite de stafide, caise uscate și alune.

TEMP. DE SERVIRE

10-12º C (Nu se recomandă decantarea)

 Tarla 101, rose Magnum ( pn ) 0.75L

Vin Rose Sec dintr-un areal cu un potențial excepțional și cu istoric în creșterea strugurilor de calitate, ai un rose dinamic și plin de prospețime, lejer, un vin liniștit din Pinot Noir.

ASPECT

Are o culoare de un roz foarte pal, cu accente de foiță de ceapă roșie.

MIROS

Intens, de o prospețime seducătoare, mineral, fructat și floral, distinct de mure și petale de trandafir.

GUST

Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, căpșuni), de o aciditate ridicată și cu o senzație finală, după înghițire, persistentă și de o remanență plăcut răcoritoare.

ASOCIERE CULINARĂ 

Cu preparate de Cherhana din pește și fructe de mare, lângă file de porc pe grătar cu roșii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau mușchiuleț de vită, cu paste cu sosuri ușoare sau lângă brânzeturi tinere asezonate cu smochine proaspete.

TEMP. DE SERVIRE

8-10º C (Nu se recomandă decantarea)

rosu_tarla_new

 Tarla 101, cupaj roșu ( me+cs+fn ) 0.75L

VIN ROȘU SEC dintr-un areal ce se remarcă prin vinuri roșii de foarte bună calitate.

ASPECT

De o culoare intensă de un roșu purpuriu, opac.

MIROS

Intens de fructe coapte roșii și negre, distinct de coacăze și mure, cu note vegetale și delicate accente de condimente.

GUST

Plin de savoare, un vin corpolent, puternic fructat, proaspăt, cu tanini fermi bine integrați și un gust remanent desfătător și de lungă durată.

ASOCIERE CULINARĂ

Lângă carne roșie, file de porc sau vită la grill sau pe grătar (perfect cu file mignon cu foie gras, și sos de fructe de pădure), miel la tavă, vânat mic la proțap, sau cu paste cu carne în sos roșu. La finalul mesei, de consumat lângă brânzeturi moi măturate, garnisite cu stafide, smochine proaspete și nuci pecan.

TEMP. DE SERVIRE

16-18º C (Se recomandă decantarea chiar înainte de servire)

 Tarla 201, cupaj roșu ( cs+sh+me ) 0.75L

VIN ROȘU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor roșii românești, maturat 100% în butoaie de stejar românesc și franțuzesc.

ASPECT

De o culoare opacă, de un roșu intens rubiniu cu delicate note de grena.

MIROS

Complex, puternic, captivant, cu arome de fructe negre răscoapte, cu accente rafinate lemnoase de cedru și ușoare valențe de tutun și cacao.

GUST

Elegant, complex, puternic fructat și condimentat, un vin corpolent cu tanini catifelați, de un gust remanent persistent, aromat cu note de scorțișoară și piper.

ASOCIERE CULINARĂ

De savurat lângă carne de oaie la proțap, pastramă de berbecuț pe grătar, porc sau vită trase-n tigaie și asezonate cu sos de piper verde, antreuri din mezeluri fine din carne de vânat, paste cu trufe sau platouri cu brânzeturi fine cu mucegai nobil, maturate, garnisite cu nuci caju și curmale uscate.

TEMP. DE SERVIRE

18-20º C (Se recomandă decantarea cu circa 20-30 min. înainte de servire)

Tarla 101, cupaj alb ( sb+fa ) 0.75L

VIN ALB SEC produs Într-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate.

ASPECT

De o culoare de un galben pai cu ușoare accente verzui.

MIROS

Plin de prospețime, cu arome distincte de fructe citrice și mere verzi, completate de note delicat vegetale și accente de mineralitate.

GUST

Intens, puternic, răcoritor și proaspăt, de fructe citrice, mere verzi și căise, cu o aciditate ridicată ce-i conferă vivacitate; este un vin lejer de o corpolență mică și un gust remanent persistent și revigorant.

ASOCIERE CULINARĂ

Excelent cu fructe de mare în preparate mediteraneene, pește de apă dulce la grătar servit cu mămăliguță (perfect langă păstrăv sălbatic tras la tigaie, în mălai și nucșoară), șnițel din piept de pui, preparate vegan, paste în sos alb sau al olio, sau la finele mesei lângă brânzeturi tari asezonate cu stafide albe și nuci caju.

TEMP. DE SERVIRE

6-8º C (Nu se recomandă decantarea)

Centrul de preferințe pentru confidențialitate