Aberfeldy

Aberfeldy Single Malt Scotch Whisky este un cadou al naturii. Tot ceea ce este necesar pentru a realiza acest superb whisky, este derivat din elemente naturale precum orz, drojdie și apă pură. Puritatea, proporțiile și calitatea intrinseacă a fiecărui ingredient în parte, afectează profund trăsăturile licorii rezultate.

Istoric

Aberfeldy Distillery a fost fondată de către John Dewar & Sons, Ltd. în 1896, și deschisă în 1898.
Proveniența imprimă fiecarui whisky în parte trăsăturile pământului, ale micro-climatului și ale mediului ecologic. Aceasta explică diferențele unice regionale ale whisky-urilor scoțiene – de ce regăsim aroma mării sau nuanțe de fum de turbă în unele whisky-uri, iar în altele, nu. Proveniența are o contribuție majoră asupra notelor de plante și miere regăsite în Aberfeldy single malt. Apa este considerată ca fiind unul dintre cele mai importante elemente pentru distilarea whisky-urilor de calitate superioară, iar Aberfeldy Distillery este „norocoasă” fiindcă sursa sa de apă o reprezintă Pitilie Burn.
În cele din urmă, este experiența și măiestria distilatorilor și blenders-ilor Dewar care transformă ingredientele naturale într-un Single Malt fin. Un echilibru perfect între om și natură.

Culoare: Auriu cald.
Aromă: Aproape tămâios, mierea de iarbă neagră cu o moliciune de fructe, note de ananas, pâine prăjită și cereale.
Gust: Siropos, încet și zăbovește pe limbă precum un lichior.
Încheiere: Plin de aromă, parfumul caracteristic devine înțepător, cu o idee de portocale de Sevillia într-un finisaj incontestabil uscat.

Culoare: Auriu închis cu aprinderi de chihlimbar.
Aromă: O aromă placută de miere de iarbă neagră, urmată de o moliciune fructată, note de vanilie și lemn ars.
Gust: Plin de savoare cu accente de portocale de Sevillia, lenevind pe limbă ca un lichior bun.
Încheiere: Lung, picant într-un finisaj incontestabil uscat.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate