Absente

Acest lichior este preparat prin infuzarea ierburilor de absint, balsamului de lămâie și a alcoolului din mentă, alături de zahărul din trestie și de alcoolul pur. Pelinul (Artemisia absinthuim), cu frunzele sale gri, parfumate, a fost cândva folosit în producerea faimosului lichior “The Green Fairy”.

Istoric

Pelinul a fost interzis în anul 1915 din cauza toxicității create de absint. Chiar dacă doar o parte din ierburi erau considerate toxice, lichidul era extrem de amar. În aceea perioadă, toxicitatea a fost atribuită unei substanțe cunoscute ca Tujon.
La sfârșitul secolului 19 în Paris, Absintul era băutura artiștilor celebri, a scriitorilor și a poeților precum Picasso, Baudelaire, Hemingway, Degas, Manet, Toulouse-Lautrec și Oscar Wilde. Cu toții consumau cantități foarte mari de absint. Este posibil ca alura mistică a “The Green Fairy” să fi constituit inspirația operelor creative ale acestor artiști. Oricare ar fi motivul, absintul și-a construit, într-adevăr, o reputație de simbol al spiritului liber din perioadă boemă și a puternicei sale contraculturi.

Acesta este un lichior obţinut ca urmare a combinării infuziei de ierburi de absint cu balsamuri de lămâie, mentă, melasă şi alcool. Gustul predominant al absintului este însă cel de anason, inclus şi el în infuzia de ierburi.

Grande Absente are în compoziție alcool, zahăr, esență și infuzie de absint, pelin și anason stelat, alcool din anason, balsam și mentă. Noua formulă Grande Absente conține mai mult extract din planta de absint și foarte puțin zahăr, astfel garantând aroma amară atât de specială.
Grande Absente este clar și strălucitor ca aspect, de o culoare verde intens și nuanțe de galben.
Grande Absente se servește simplu, cu gheață pisată, sau ca ingredient în cocktailuri.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate