Bruichladdich

Bruichladdich

Whisky-ul creat pe insula Islay trebuie să aibă o AUTENTICITATE ce derivă încă de la locul în care este distilat și în care se maturează … de la filosofiile celor care realizează procesul de distilare. Un simț al locului și al terroir-ului care vorbește despre pământ, al orzului și al apei din care a fost creat, al sufletului pus de omul ce i-a dat viață!

Istoric

Construita în 1881, distileria Bruichladdich se afla pe insula Islay. Răscolită de vânturi și scăldată de valurile oceanului Atlantic, Islay este una dintre cele mai fertile insule din arhipelagul Hebridelor.

Poziția geografică, “terroir”-ul specific, este considerat o parte esențială ce caracterizează whisky-ul, oamenii și moștenirea Bruichladdich.

În procesul de obținere se folosește încă o parte dintr-o mașinărie ce datează din epoca victoriană, iar de-a lungul timpului, metodele tradiționale folosite de artizanii distileriei au rămas neschimbate.

BRU_TheClasssicLaddieSB_700ML_White_A3

The Classic Laddie poarta stilul caracteristic Bruichladdich. Obținut printr-un procedeu de triplă distilare a orzului provenit 100% din Scoția, Bruchladdich este un whisky cu arome complexe, florale și fără urmă de aromă de turbă. Maturarea în depozitele de pe malul lacului Loch Indaal a perfecționat un single malt elegant ce aduce mai degrabă cu rezultatul unui artizanat modern. Este un whisky multi-vintage, stilul specific fiind rezultatul măiestriei artizanilor în alegerea butoaielor și maturarea distilatelor de diverse vârste. Distilatele sunt obținute din orz provenit 100% din Scoția.
Ambalajul turcoaz este inspirat din culoarea mării ce scaldă insulă.

Note de degustare
CULOARE: galben aurie
AROMA: arome dulcegi de orz, note de mentă și flori sălbatice proaspăt tăiate, margarete și flori de cireș. Puritatea acestui whisky este remarcabilă. Pe măsură ce whisky-ul “respiră” în pahar, aromele saline se deconspiră amintindu-vă că acest whisky se maturează în apropierea mării. După aproximativ patru sau cinci minute și după adăugarea unei mici cantități de apă, apar în scenă aromele de fructe caramelizate, lămâie, miere și mandarine.
GUST: fin și revigorant cu note de stejar dulce și orz ce duc papilele gustative în extaz. Aromele fructate apar ca bulele unei șampanii. Note de mere verzi în prag, zahăr brun și arome dulcegi de malt vin în încheiere.
FINAL: memorabil, fresh ca briza mării, cu note dulcegi de ierburi scoțiene și citrice
Alc. Vol: 50%

PCH_SB_700ML_White_A3

Port Charlotte este numele unui sat din apropierea distileriei Bruichladdich, unde a existat o distilerie până în 1925. Acest whisky cu gust puternic de turbă este un omagiu adus acestei distileriei pierdute și măiestriei moștenite în arta whisky-urilor afumate. Orzul obținut în Scoția a fost afumat până la un grad de 40 ppm iar maturarea are loc în depozitele din satul Port Charlotte, tot ce a mai rămas din distileria originală.

Port Charlotte este obținut din butoaie alese manual de master distillerul Jim McEwan. Un single malt fin cu o elegantă îmbinare a aromelor puternice de turbă cu arome florale specifice Bruichladdich. Textura este extraordinar de bogată iar gustul are o profunzime a aromelor și un caracter distinct. Senzația de căldura mocnită te trage într-un vârtej de arome specific whisky-urilor din Islay dar cu o finețe care te face să primești cu plăcere “furtuna”.

Note de degustare
CULOARE:
 aurie
AROMA: pregnantă de fum de turbă și miros specific, salin de furtună din Atlantic; sistemul olfactiv e în stare de alertă în anticiparea unor experiențe senzoriale majore. Un val de arome de briză sărată, lemn de stejar ars, piper negru, boia de ardei și frunze de tutun se remarcă. Urmează un al doilea val ce aduce note de vanilie, smochine, pere și malt proaspăt măcinat, caramele dulci și nuci proaspăt sparte. Aroma predominantă este de fum mocnit. Închide ochii și inhalează profund. Vei descoperi o minunăție aromatică.
GUST: valuri de arome ale celui mai dulce fluid, cald și afumat whisky pe care l-ai experimentat vreodată iți inundă palatinul precum țărmul valurile oceanului Atlantic. Gustul este pregnant, concentrat și dulceag cu arome puternice ce explodează pe cerul gurii. Plin de profunzime și complexitate. Dulceața aromei de orz afumat contrastează cu prospețimea marină și bogăția aromelor de caramel și vanilie. Note de citrice și stejar ars se alătură. Odată ce papilele gustative se adaptează la experiență, te bucuri de plăcerea acestui whisky celtic.
FINALUL: prelung, puternic, memorabil
Alc. Vol: 50%

OCT_07_1_SB_700ML_White_A3

Fiecare nouă ediție Octomore generează anticipare și interes. Cunoscătorii din întreaga lume au dezvoltat un cult pentru seria de whisky-uri cu cel mai mare grad de aromă și gust de turbă, cel mai afumat whisky din lume, Octomore.

Fiecare nouă ediție ilustrează măiestria master distiller-ului. Fiecare whisky este produs în cantitate limitată și prezintă caracteristici unice în semn de celebrare a valențelor notelor aromatice. Este unic, nu poate fi reprodus.

Pentru Octomore 07.1, orzul obținut în Scoția a fost afumat până la un grad de 208ppm. Maturarea a avut loc pe o perioadă de 5 ani și a fost îmbuteliat la 59,5% acl. Vol.

Note de degustare
CULOARE: auriu, nisipiu
AROMA: la început se dezvăluie note saline de briză marină, lămâie și tutun de pipă. Treptat, aroma de fum de turbă se ridică urmată de note de vanilie, mentă, caramel și migdale. Urmează arome de piersici și dulceață de pere. O simfonie, o încântare ce merită experimentată.
GUST: finețe, dulceața și fum, acestea sunt primele caracteristici evidențiate. O textură ca nici alta, ca de satin, însă iute se animă. Notele de stejar american sunt în ton perfect cu aromele de fum și fructe, coapte cu dibăcie in timpul distilării lente. Aromele de vanilie, miere și citrice se remarcă și sunt repede completate de note de briză marină, midii afumate, flori de toamnă și creme brulee.
FINALUL: pe măsură ce dulceața provenită din esența lemnului de stejar se diminuează, gustul salin apare în prim plan pentru ultima dată. Aroma de fum de turbă crește și depășește în final orice altceva.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate