Dewar’s

Dewar’s este un scotch autentic creat în 1846 de către John Dewar. Azi, DEWAR’S este al cincilea cel mai mare brand de Blended whisky din lume, și cel mai vândut Scotch Whisky din SUA.

Istoric

Cei doi fii întreprinzători ai lui John Dewar, respectiv, John Alexander și Tommy Dewar, sunt cei care au asigurat un succes internațional pentru brand-ul DEWAR’S. Cei doi frați au înființat distileria Aberfeldy Distillery în 1898, considerată casa fizică și spirituală a DEWAR’S, care și până în ziua de azi produce Single Malt Whisky ce stă la baza fiecărui blend DEWAR’S.

Piatra de temelie a portofoliului Dewar’s este WHITE LABEL blend, care a fost creat inițial în anul 1899. Dewar’s White Label este un amestec de peste 40 dintre cele mai bune malțuri și tărâțe pentru Scotch, selecționate cu mare grijă de către Master Blender. Fiecare este aleasă individual pentru a ajunge la gustul robust și satisfăcător al whisky-ului. Malțul Aberfeldy Single Highland este considerat inima întregului blend, și conferă caracterul unic recognoscibil al gustului rezultat din îmbinarea plantelor și a mierii. Acest proces a fost inițiat acum 100 de ani de către primul Master Blender. Aceeași tehnică de realizare de la început, este păstrată și-n ziua de azi.

Culoare: Miere aurie pură.
Aromă: O îmbinare perfectă de plante și miere scoțiene, cu note delicate de pere necoapte și o idee de stejar.
Gust: Nuanțe încântătoare de vanilie, miere și flori, foarte bine închegate de o ușoară senzație de afumat.
Corpolență: Medie și mătăsoasă.
Încheiere: Un final mediu, ușor sec cu nuanțe de miere de flori, și cea mai fină atingere de fum.

Dewars_12YO_USA_BOTTLE_PSD

Dewar’s 12 este creat printr-o selecționare atentă a celor mai calitative whisky-uri în vârstă de 12 ani, din cereale și malț. După ce este contopit, Dewar’s 12 se păstrează în butoaie de stejar pentru o perioadă mai îndelungată de “împrietenire”. Dewar’s 12 a câștigat 9 premii încă din primii 3 ani de existență, fiind lansat in anul 2000.

Culoare: Chihlimbar dens și profund.
Aromă: Un miros plin, fructat, ce se îmbină cu stafide și un iz de flori scoțiene, pentru a da naștere unui whisky blând.
Gust: O dulceață bogată de fructe încălzește, lăsând loc unei arome delicate de stejar.
Corpolență: Un whisky rotund cu o corpolență medie spre plină.
Încheiere: O încheiere lungă, cu o savoare bogată.

Dewar’s 18 este un whisky Premium, creat printr-o selecționare atentă și o îmbinarea a celor mai calitative whisky-uri în vârstă de 18 ani, din malț și cereale. După ce mix-ul a fost realizat, Dewar’s 18 se păstrează în butoaie de stejar pentru armonizarea aromelor.
Un whisky creat pentru “connoisseurs” și “aficionados” prin folosirea tehnicilor de blending, cunoștințelor și a tradițiilor.

Culoare: Chihlimbar auriu.
Aromă: O aromă dulce și catifelată de butterscotch, ce lasă loc unor note subtile de migdale și marțipan, cu o ușoară tentă de vanilie, pentru a crea un parfum echilibrat.
Gust: Surprinzător, inițial sec, ca mai apoi să dezvăluie o fină și ușoară dulceață ce lasă în gură o senzație cremoasă.
Încheiere: Un final prelung, ușor sec.

Dewar’s Signature este un ultra premium blend ale celor mai bune și rare whisky-uri din malț și cereale, din fiecare regiune de distilerii din Scoția. Aberfeldy 27 Year Old Single Highland Malt este elementul principal al blend-ului, și îi conferă caracterul unic rezultat din asocierea de plante și miere.
Culoare: Chihlimbar profund auriu.
Aromă: Bogată, fructată și blândă, cu note de stafide, mere și miere cu nuanțe de vanilie și caramele.
Gust: Dulce și fin, cu o textură cremoasă ce încalzește papilele.
Încheiere: Prelungă și plăcută cu un ușor final sec.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate