Martini

MARTINI este unul dintre brandurile cele mai reprezentative din lume, lider în vinificație italiană și un producător al vinurilor spumante și aromatizate de cea mai înaltă calitate. Gustul premiat, vibrant și amărui al gamei MARTINI este rezultatul unui mix secret de mai mult de 40 de plante și ierburi, provenite din cele mai bune regiuni din întreaga lume.

Istoric

MARTINI surprinde scânteia care a condus doi bărbați într-o căutare de-a lungul vieții lor, pentru a-și pune amprenta asupra culturii italiene. Alessandro Martini – un antreprenor motivat cu o viziune globală – și Luigi Rossi – muza creatoare ale cărei arome botanice ar ademenii simțurile celor aflați în promenadă de-a lungul străzii Dora Grossa, din Torino… Anul de grație a fost 1863 când tânărul lor parteneriat s-a concretizat în primul vermouth: The MARTINI® Rosso. Acest amestec original a rămas nechimbat până în ziua de azi.

Secretul MARTINI este păstrat încuiat sub cheie. 
Formula pentru Rosso a lui Luigi, din 1863, este cunoscută de doar trei persoane, alături de rețetele mai târzii pentru Extra Dry, Bianco și Rosato. Aceste rețete descriu în detaliu amestecurile și procesele a peste 40 de plante separate. Reprezintă munca de o viață în cultivarea și combinarea plantelor, pentru a obține cel mai robust și echilibrat gust.
În ziua de azi, formula este păstrată într-un seif din Geneva, iar rețeta este neschimbată față de varianta inițială.

MARTINI_Bianco_75cl_packshot5484x7320

MARTINI BIANCO este băutura considerată regina vermutului.

MARTINI_Bianco_75cl_packshot5484x7320_1

Prima noastră iubire, Martini Rosso. Martini-ul original, născut din talentul lui Luigi Rossi. Încă din zilele însorite ale anului 1863, la baza lui stă o selecție specială de ierburi regionale, iar caramelul natural îi acordă nuanțele stacojii. Un simbol al Italiei. Rosso folosește un amestec secret de ierburi provenite din soluri native și soluri străine. Artemisia este un ingredient crucial ce continuă să crească și să fie cules la doar câteva mile spre sud față de casa noastră, Pessione.

MARTINI_Bianco_75cl_packshot5484x7320_3

Martini Rosato.
Când lumea a cerut un vermut modern, artizanii noștri au produs o bază nouă, din vinuri albe și roșii. Notele adânci de cuișoare, nucșoară și scorțișoară dezvoltă un vermut aromat, condimentat, care a fost premiat în întreaga lume. Fragranța Rosato se dezvolă într-un proces delicat în ‘Alambicco’. Cuișoarele din Madagascar și scorțișoara din Sri-Lanka fac parte din ingredientele ce sunt distilate pentru a obține arome mai fine și mai delicate.

MARTINI_Bianco_75cl_packshot5484x7320_2

Martini Extra Dry.
În anul 1890, fiii lui Luigi Rossi au început să lucreze la o rețetă pentru un nou stil de MARTINI. La fel de perfecționiști ca și tatăl lor, au lucrat aproape 10 ani, până când, în prima zi a anului 1900, la debutul noului mileniu, MARTINI Extra Dry a fost într-un final prezentat.
MARTINI Extra Dry se bazează pe un amestec complex pentru a desăvârși aromele delicate ale multitudinii de plante folosite pentru crearea sa.
Strălucitor și de un auriu cuminte, având un parfum delicat, se întrevăd note de zmeură și lamâie distilate pe un fond de rădăcină de iris, cu ușoare accente lemnoase, toate acestea încheindu-se într-o notă proaspătă, ușor acidă, dar foarte bine echilibrate.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate