Martini

Eleganță pură născută din mâinile MARTINI & ROSSI® și a maeștrilor vinificatori, care au reușit să creeze o perlă în nuanțe rose. Acest vin spumant, fin și dulce, are o aromă încântătoare și note delicate de zmeură și trandafir sălbatic, și este excelent servit ca aperitiv sau la un picnic cu prietenii.

Istoric

Dealurile abrupte și scăldate de soare, din inima Piemontului, sunt un mediu de cultură ideal și un habitat care ii permit Muscatului să devină unul dintre cele mai renumite vinuri din lume. În inima D.O.C.G., regiunea unde se produce vinul Moscato Asti, se găsește recolta de vinificație, Santo Stefano Belbo. O legătură importantă cu MARTINI, este creată de pământ și oameni; o uniune esențială ce reprezintă o bază solidă pentru a produce calitate.

BAC-001_MartiniRange_EN

Senzația răcoritoare a unui pahar de Asti Martini, foarte cool și aromat, te îndeamnă să toastezi repetat, datorită conținutului scăzut de alcool, oferind întotdeauna libertatea degustării unui nou pahar.

BAC-001_MartiniRange_EN_3

Eleganță pură născută din mâinile MARTINI & ROSSI® și a maeștrilor vinificatori, care au reușit să creeze o perlă în nuanțe rose. Acest vin spumant, fin și dulce, are o aromă încântătoare și note delicate de zmeură și trandafir sălbatic, și este excelent servit ca aperitiv sau la un picnic cu prietenii.

BAC-001_MartiniRange_EN_2

Surprinderea esenței strugurilor proaspăt culeși este o căutare. Soiurile Glera și Chardonnay sunt presate pentru realizarea acestui spumant clasic. Paharele se umplu cu note seci de pere, ce aleargă bulele aromate cu mere. Noroc! Din solul bogat al regiunii Veneto – Friulli crește vița de vie care poartă strugurii din care se produce Martini Brut. Tradiția este puternică. Cei mai mulți ciorchini sunt culeși manual, prin folosirea acelorași tehnici străvechi folosite de predecesori.

BAC-001_MartiniRange_EN_1

Departe, în satul Prosecco, unde poalele dealurilor scăldate de soare sunt încărcate cu strugurii Glera, aceștia ajung în sticlă purtând o aromă intensă de mere, fructe și cimbru, făcând suportabilă căldura climei continentale. În 1905, Piedmontezul Federico Martinotti a descoperit procesul de fermentare în autoclavă. Această tehnică inovatoare a permis producerea Asti – pornind de la ‘mosto’ – urmând fermentarea soiurilor de Prosecco. Acest procedeu a ajutat la amplificarea aromelor celor două varietăți, evidențiindu-le maxim potențialul, mai ales în sticlă.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate