Mount Gay

Mount Gay Rum este produs în Barbados, cea mai estică insulă din Indiile de Vest. Un document vechi care atesta distileria datează din anul 1703, ceea ce confirmă faptul ca Mount Gay Rum este cel mai vechi brand de rom din lume.
Romul Mount Gay este produsul a peste 300 de ani de cunoștințe și experiență aplicate în procesul de realizare a romului. Aromele complexe au fost obținute după proceduri îndelungate din ingredientele naturale și aportul multor generații de maeștri blenderi.
In cei peste trei sute de ani de existență, romul Mount Gay a devenit celebru grație atât calității ingredientelor – a trestiei de zahăr folosite si a apei filtrate de corali, cât și pasiunii celor care-l produc.

Istoric

Orice poveste măreață are nevoie de un moment de început și de un loc. Pentru Mount Gay Rum acel timp și spațiu este insula Barbados si anul 1703. Romul, numit inițial de către băștinași, “Kill-Devil”, a fost distilat chiar de ei și reprezintă într-adevăr, un produs al insulei. Abundența de melasă combinată cu ingeniozitatea coloniștilor timpurii și, desigur, setea lor legendară pentru alcool, a condus la crearea acestei băuturi faimoase.

Mount Gay Extra Old este un amestec opulent de distilate fine învechite între 8 si 15 ani cu arome bine conturate și echilibrate.
Gustul are finețea pe care doar timpul o poate aduce și oferă un adevărat paradis al aromelor. Predomină notele de banane coapte și vanilie, iar finișul este rafinat și de durată.

Cea mai nouă creație a Master Blenderului Allen Smith, Black Barrel, este un amestec de distilate dublu maturate și distilate învechite. La finalul procesului de producție, amestecul este pus la maturat înca o dată în butoaie de Bourbon intens afumate. Romul capătă astfel arome bogate care sunt bine conturate și în același timp echilibrate. Gustul dezvăluie note de vanilie, stejar, caramel și fructe confiate.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate