Star Of Bombay

Star of Bombay

Laverstoke Mill Distillery se bucură să anunțe lansarea celui mai nou brand din portofoliului Bombay Gin. Star of Bombay este un gin din categoria super-premium, obținut prin procesul de distilare lentă, realizat în loturi unice. Procesul de infuzare lentă a vaporilor ajută la extragerea unor arome și note mult mai profunde și intense din cele 12 plante folosite.

Istoric

Povestea începe în perioada în care aparatele de distilat Dakin au fost relocate și montate cu succes în Distileria Laverstoke Mill. Atunci, după ce le-a studiat și analizat procesul de funcționare, Maestrul Distilator a fost inspirat să creeze un nou și excepțional gin, care avea să deschidă un nou capitol pentru Compania Bombay Spirits. Noului gin i-au trebuit în jur de șase luni până a ajuns la forma finală. Maestrul Distilator, împreună cu Maestrul Botanicelor, Ivano Tonutti, a început prin a lucra cu o micro instalație de distilare. Aceasta a fost concepută special de către echipa Bombay pentru a replica întocmai condițiile de infuzare a vaporilor, permițându-le astfel să testeze necontenit până au ajuns la rețeta perfectă. Maestrul Distilator și Ivano au avut un rol esențial în a naștere ginului Star of Bombay și în construirea tradițiilor de preparare a ginului pentru compania Bombay Spirits.

Pentru prepararea Star of Bombay sunt folosite 12 plante, inclusiv cele 10 care stau la baza renumitului Bombay Sapphire, iar, pentru a-i conferi bogăția gustului, sunt introduse în procesul de infuzare bergamotă din Sicilia și semințe ambrette din Ecuador. Aceste noi ingrediente se armonizează perfect cu cele 10 plante esențiale, pentru un gin ușor, neted și foarte captivant. Star of Bombay trece printr-un proces de distilare lentă la o concentrație alcoolică de 47.5% în Laverstoke Mill Distillery. Concentrația ridicată de alcool amplifică aromele pentru a crea un London Dry gin complex, care este suficient de catifelat pentru a putea fi savurat sec, cu gheață. Star of Bombay are o aromă proaspătă, bogată și foarte citrică.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate