The Botanist

Primul și singurul gin din Islay
The Botanist este un gin a cărui complexitate se dezvăluie treptat, o descoperire progresivă a moștenirii botanice din insula Islay. Sălbatica Islay se află în arhipelagul Hebrides rezistând eroic pe coasta oceanului Atlantic, parcă ținându-se cu dinții să nu fie luată pe sus din cauza condițiilor climaterice existente în zona Atlanticului.

Istoric

9 fructe de pădure, semințe și coji sunt evidențiate de alte 22 de ierburi și flori locale, culese cu grijă de pe dealurile, coasta și mlaștinile fertilei insule din arhipelagul Hebrides de către botaniști. Procesul de distilare al ginului The Botanist este unul foarte, foarte lent. Doar cei mai puri și mai ușori vapori reușesc să se strecoare prin instalația complexă a aparatului pentru distilare, pentru a ajunge în butoi, unde se îmbină cu aromele delicate ale plantelor culese din insula Islay. Procesul de distilare se realizează la foc mic în valoroasele compartimente ale distilatorului Lomond, pe care însuși Maestrul Distilator l-a adaptat pentru a încetini procesul. Aparatul de disilat Lomond a fost recuperat în anul 2005 de la vechea distilerie Inverleven, de către Duncan McGillivray și echipa sa, transportat pe apă, pe o barjă, și instalat la Bruichladdich.

Gustul fin dezvăluie o explozie de arome a căror puritate este bine conturată, rezultat al distilării lente; se disting note delicate de mentă sălbatică, ienupăr, coriandru, anason, lămâie și coajă de portocală.
Sugestiile de servire sunt variantele clasice, de altfel variantele de start ale oricărui gin aficionado, pentru a putea savura complexitatea aromelor acestei excepționale băuturi.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate