The Macallan

The Macallan este unul dintre cele mai premiate și apreciate Single Malts din lume. Reputația de necontestat a fost construită prin implicarea și perseverența celor numiți The Masters of Spirit and Wood, meșteșugarii de aproape două secole de la The Macallan.

Istoric

Căutarea obsesivă a perfecțiunii a fost cea care a asigurat calitatea constantă atat de caracteristică whisky-ului The Macallan de la data legalizării liceenței din anul 1824. Astăzi, în cele mai exclusiviste hoteluri, baruri și restaurante din întreaga lume, de la New York la Shanghai, The Macallan este cerut și savurat de iubitorii de whisky care îl recunosc ca fiind cel mai prețios whisky din lume.
Creat cu deosebită atenție de catre ai săi Masters of Spirit and Wood și ghidat de The Six Pillars, The Macallan rămâne The Single Malt față de care trebuie să fie judecate toate celelalte.

the-macallan-amber

Un whisky de culoarea chihlimbarului, delicat, aproape timid la început, își evidențiază treptat adevărata personalitate dezvaluind arome florale și de citrice, note de vanilie și cereale zdrobite. Gustul dulceag de stafide albe și caramel, însoțit de accente de scorțișoară și bomboane de fructe se dezvaluie într-un mod delicat. Se evidentiază note pregnante de mere verzi și citrice, în special lămaie și lime. Gustul final lung și persistent este îmbogățit de note subtile de ghimbir și stejar.
Este maturat 100% în butoaie din stejar american și stejar spaniol, folosite anterior la păstrarea vinului de Jerez (sherry).

De culoarea roșiatică a turmericului ars, acest Macallan te invită să-l descoperi ispitindu-te cu o aromă accentuată de vanilie, coajă de portocală suculentă și mere verzi, coapte. Gustul, ce cucerește cu note dulci de trufe de ciocolată îmbrăcate în pudră de cacao este somptuos și cremos. Notele de mirodenii și lemn te duc cu gândul la o băutură ce poate fi consumată ca și digestiv la finalul mesei. Savoarea curmalelor și a smochinelor uscate se identifică ușor pe palatin, urmate de timide note de nucșoară, ghimbir și o pleiadă savuroasă de fructe citrice. La final notele de vanilie iși recâștigă poziția, ca parte integrantă a gustului prelung și plăcut ce lasă o senzație de catifelare și caldură.
Maturat 100% în butoaie din lemn de stejar spaniol și stejar american, folosite anterior la păstrarea vinurilor de Jerez (sherry) și pentru prima dată la maturarea whiskyului.

Maturat în butoaie de sherry din lemn de stejar, la prima folosire și umplere, atent selecționate de către Whisky Maker-ul Macallan, din mai puțin de 1% dintre butoaiele Distileriei Macallan RARE CASK înnobilează paleta de CULORI NATURALE a gamei MACALLAN 1824 SERIES.
Culoare: Rubiniu – Mahon intens
ABV: 43%
Aromă: Opulență, fină și învăluitoare. Imaginați-vă o orchestră care își acordează instrumentele. Note fine de vanilie în fundal pregătesc aromele de stafide și ciocolată care ies în evidență asemenea unui interpret a cărui voce îmbracă aranjamentul muzical. Note de mere, lămâie și portocale, echilibrate și frumos îmbinate completează ansamblul dulceag al aromelor de ghimbir, scorțișoară, nucșoară și cuișoare. Notele de stejar intervin discret, pe alocuri, asemenea unui dirijor și au consistența pe care doar timpul îndelungat de maturare o poate oferi.
Gust: Cvartetul de mirodenii dă tonul, impetuos și intens, temperat de aromele de stafide și fructe uscate. Notele de stejar preiau controlul completate de savoarea vaniliei și a ciocolatei. Gustul final este prelung cu ușoare note de citrice.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate